Waar moet je op letten bij het bouwen van een toiletruimte?

Wat kost een toiletruimte?

Niet geheel onbelangrijk: wat kost een toilet ruimte nou eigenlijk? Zoals je waarschijnlijk al had bedacht. Hier is geen eenduidige antwoord op te geven. Het is namelijk sterk afhankelijk van de oppervlakte van de toiletruimte en jouw specifieke wensen en eisen. Wanneer de toiletruimte een grotere oppervlakte heeft, moeten er simpelweg meer tegels worden aangebracht. wil je inbouw sanitair, opbouw sanitair, een badkuip of toch liever een alleen een inloopdouche? Al dit soort variabelen spelen een rol in het bepalen van de prijs van de toiletruimte.

Maak een begroting

Voordat u start met inkopen van materiaal is het raadzaam een goede begroting op te stellen om inzicht te krijgen in de kosten van het project. een eenvoudige methode is om in Excel alle wensen onder elkaar op te sommen en de kosten per element bij elkaar op te tellen. Wilt u de toiletruimte zelf plaatsen, of laat u dit liever doen door een ervaren vakman? In dit artikel gaan ervan uit dat je de toiletruimte zelf gaat plaatsen. Zoals aangeven is het dus raadzaam een overzicht te maken in Excel. Reken goed uit hoeveel vierkante meter tegels je nodig hebt, hoeveel tegellijm hiervoor nodig is en vergeet bij het tegelen ook niet de hoekstrippen mee te nemen. Wil je een muurtje plaatsen, of een voorzetwand bij het toilet? Houd dan ook hier rekening mee. Om jou te helpen met het maken van een begroting kun je onderstaande Excel format downloaden. Hierin staan alle belangrijke elementen benoemd en kan jij je begroting binnen no time uitwerken om tot een goed kosten inzicht te komen. Houd er rekening mee dat hetgeen je nu begroot over een periode duurder kan uitvallen. Wil je jouw begroting ook duideljik maken voor een eventuele aannemer? Maak dan gebruik van de STABU codering. 

EXCEL FORMAT BEGROTING

Waar let ik op met tegelen?

Tegelen is een vak apart. Er zijn veel verschillende soorten tegels en ook verschillende manieren van tegelen. In deze blog houden we het bij een aantal praktische tips. Welke tegel is bijvoorbeeld het best geschikt voor jouw project, hoe kan je deze tegels het best leggen, welke tegellijm hen je nodig en wat is de werkvolgorde?

Tip 1: Waar begin je met tegelen? Het is aan te raden eerst de wanden te tegelen en als laatst de vloer. De professionele tegelzetter houdt deze werkvolorde aan met de simpele reden dat de vloer niet kan beschadigen tijdens het tegelen van de wanden. Als u eerst met de vloer zou beginnen bestaat de kans dat er een tegel, of tegellijm om de reeds gelegde vloer terechtkomt. Dit zou uiteraard zonde zijn van nieuwe vloer.

Tip 2: Wat voor tegel(s) ga je toepassen?


Tip 3: Welke tegellijm ga je gebruiken?


Tip 4: Hoe leg je de tegels vlak en op afschot?


Tip 5: Hoe wek je de hoeken af?

Wigjes

Hoe groot moet mijn toiletruimte zijn?

 


Op welke hoogte monteer ik een toiletpot?

 

 

Standaard toilet
WC Eclips glans wit rimless incl. wc bril
WC Eclips glans wit rimless incl. wc bril
€125
WC Elite MAT wit rimless incl. wc bril
WC Elite MAT wit rimless incl. wc bril
€285

 

Op welke hoogte monteer ik een fonteinset?

 


Kun je een toilet overal plaatsten?

 


Hoe monteer ik een hangend toilet?

 


Denk aan WVG voorzieningen voor mindervalide (indien nodig).

 


Zorg voor voldoende ventilatie (ventilator of raam in toiletruimte is noodzakelijk)

 


Positie van de afvoeren (toilet en fontein)

 

Een spiegel kan handig zijn in een toiletruimte. Houd rekening met de montagehoogte.

 


XLsanitair.nl
Modernekraan.nl