Vrijstaande badkraan de nieuwe trend?

Een vrijstaand bad:

De badkamer van deze tijd wordt steeds vaker ontworpen met een vrijstaand bad. Een vrijstaand bad is niets nieuws, maar wel iets wat weer steeds vaker wordt meegenomen in het plaatsen van de nieuwere badkamers. Vaak wordt een vrijstaand bad gecombineerd met in vrijstaande badkraan. Een vrijstaand bad heeft voor- en uiteraard nadelen.

Voordelen kunnen zijn:

Het voordeel van een vrijstaand bad is dat het er luxueus uitziet, er rondom de badkuip loopruimte aanwezig is en simpelweg tegelwerk kan besparen. Hiermee kan een vrijstaand bad ook simpelweg een goedkopere oplossing bieden dan een inbouwbad.

Nadelen kunnen zijn:

lastig schoon te maken als de badkuip nabij een muur staat, zo is de kans ook groot dat wanneer er water achter de badkuip komt, dit lastig is schoon te maken. Vaak is ook de instap van een vrijstaand bad wat hoger. Dit kan vooral voor ouderen en kinderen wat minder praktisch zijn.

Vrijstaande badkraan:

In dit artikel gaan we verder in op het uitzoeken van een geschikte badkraan voor jouw vrijstaande bad. Een vrijstaand bad wordt vaak geplaatst in combinatie met een vrijstaande badkraan. Er zijn veel verschillende soorten badkranen te verkrijgen.

Waar moet ik op letten bij het kopen van een vrijstaande badkraan?

Momenteel is mat zwarte een erg gewilde kleur voor een vrijstaande badkraan. Vrijstaande badkranen zijn ook te verkrijgen in het chroom, goud en nog vele andere kleuren. Het is uiteraard van belang dat het sanitair aansluit op de stijl van de badkamer om een goede match te creëren in de complete samenstelling van de badkamer. Een vrijstaande badkraan wordt veelal gemaakt van messing of RVS. Van de materiaalsoorten is messing het goedkopere alternatief van RVS.
Voor de toepassing maakt het materiaalsoort niet uit. RVS is eigenlijk gewoon luxer en hoogwaardiger. Dit is puur een kwestie van voorkeur. Badkranen van messing worden het meest verkocht, omdat deze vaak goedkoper worden gefabriceerd en daardoor betaalbaarder zijn.

De hoogte van een vrijstaande badkraan is ook iets om goed naar te kijken voordat u over gaat tot aankoop. Vrijstaande baden kunnen verschillende hoogtes hebben afhankelijk van het merk en type vrijstaand bad. Let daarom altijd goed op de hoogte van de kraan.

Hoogte Vrijstaande Badkraan

Weet jij al voor welke samenstelling jij kiest?

Een vrijstaande badkraan in het chroom, goud of toch mat zwart? Bekijk onderstaande aanbieders. Hier vindt u betaalbare badkranen van goede kwaliteit:

Laagste prijs!
MK Vrijstaande badkraan set mat zwart
MK Vrijstaande badkraan set mat zwart
€340


XLsanitair.nl
Modernekraan.nl