Maak van je badkamer een vintage paradijs met deze tips

Wil je graag een vintage look creëren in je badkamer? Dan is het belangrijk om te weten welke elementen in een badkamer een belangrijke rol spelen om die prachtige ouderwetse sfeer te creëren. In deze post bespreken we enkele essentiële items voor het creëren van een vintage badkamer en ontdek je waar je die online makkelijk kan vinden.

1. Badkamermeubel compleet

Een essential bij het creëren van de vintage-look is het aanschaffen van een vintage badkamermeubel. Deze meubelen hebben een tijdloos design en creëren een authentieke sfeer. Zoek je badkamermeubelen in de maten 120 cm of 60 cm of wil je iets kleinschaliger? Geen probleem, in verschillende online winkels vind je alles wat je zoekt.

2. Badkamer wandpanelen

Een andere element dat bijdraagt aan de vintage-look van je badkamer is badkamer wandpanelen. Met deze panelen krijgt je ruimte meteen een andere uitstraling. Onze favoriete wandpanelen zijn die van marmer en hout. Deze natuurlijke materialen creëren een authentieke sfeer.

3. Badkamerradiatoren

Om je vintage badkamer helemaal af te maken, mogen radiatoren natuurlijk niet ontbreken. De traditionele radiatoren in de badkamer zijn in heel wat badkamers nog steeds te vinden. Maar tegenwoordig kan je ook kiezen voor moderne alternatieven met een vintage uitstraling. Zo zijn radiator in de vorm van een ladder erg populair.

4. Badkamermeubel 60 cm wit

Een vintage badkamer warm maken hoeft niet altijd met donkere kleuren. Kies een wit badkamermeubel van 60 cm om je badkamer helder en vriendelijk te maken.

5. Toilet douche

Wil je graag een homogene stijl creëren in je badkamer? Dan kan je kiezen voor een toilet douche. Deze scheelt aanzienlijk in papiergebruik omdat je er milieuvriendelijk mee kan afvegen.

6. Zwarte wc-pot

Als je liever kiest voor een dramatischere sfeer kan je kiezen voor een zwarte wc-pot. Hoewel een badkamer in het algemeen vooral uit witte glazuur bestaat, waren kleuren zoals zwart, groen en geel erg in trek in de afgelopen eeuwen.

7. Badkamermeubel outlet

Hoeft het niet altijd nieuw te zijn? Of ben je budgetbewust? Geen probleem! Check de verschillende badkamermeubels in outlet stores. Deze meubelen zijn van uitstekende kwaliteit en geven je alsnog het juiste gevoel in een vintage interieur.

8. Badkamerwandpanelen zwart-wit

Wil je een echt vintage badkamergevoel opwekken? Ga dan voor tegels met een zwart-wit patroon. Dit motief was erg populair tijdens de jaren 30 en is een subtiele toets in je badkamer.

9. Ikea douchewand

Heb je een douche nodig in je badkamer? Kies voor een douchewand van IKEA met helder glas. Dankzij deze wand krijgt je badkamer instant een moderne, strakke en retro uitstraling en heb je geen storende douchedeur nodig.

10. Badkamerkranen

Kies voor kranen in een klassiek design. Kranen in de vorm van de klassieke telefoon geven een authentieke uitstraling, terwijl je wel van hedendaags comfort kan genieten.

Bonus tip: WISA stortbak

Nog op zoek naar een vervanging voor je saaie toilet tank? Ga voor een WISA-tank! Deze tanks zijn vrijwel onverwoestbaar en passen bij elke badkamerstijl. Zo is de WISA 550-cistern een echte vintage-klassieker in de wereld van sanitair.

Met bovenstaande vintage badkamer tips ben je zelf al aardig op weg om van je badkamer een vintage paradijs te maken. Ben je nog op zoek naar meer inspiratie? Ontdek dan de verschillende designelementen op Saniblog. Met onze tips en tricks creëer jij gegarandeerd je ideale badkamer.