Tips voor het verbouwen van jouw badkamer: van wandtegels tot douches en accessoires

Als je jouw badkamer wilt verbouwen, zijn er tal van mogelijkheden om deze ruimte om te toveren tot een moderne, stijlvolle plek waar je tot rust kunt komen. Van wandpanelen tot douchebaden, van spiegels tot wastafelkasten: de keuze is reuze. Maar waar moet je beginnen en welke opties passen het beste bij jouw wensen en budget?

Wandpanelen en wandtegels

Een goede manier om jouw badkamer een frisse uitstraling te geven, is het plaatsen van nieuwe wandpanelen of wandtegels. Ga je voor een strakke, moderne look? Dan is betonlook een goede optie. Of kies voor klassieke witte tegels die tijdloos zijn en bij vrijwel elk badkamermeubel passen. Het plaatsen van nieuwe wandpanelen of tegels is overigens ook een goede manier om vochtplekken en schimmel te voorkomen.

Douchebad

Een douchebad is ideaal als je niet veel ruimte hebt, maar toch wilt genieten van de voordelen van zowel een douche als een bad. Dit type bad is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: van strak en modern tot klassiek en romantisch. Een douchebad is overigens ook erg handig als je kinderen hebt. En door te kiezen voor een glazen douchewand, creëer je bovendien een ruimtelijk gevoel in jouw badkamer.

Spiegel en wastafelkast

Een spiegel en wastafelkast zijn onmisbaar in elke badkamer. Maar tegenwoordig zijn er zoveel variaties op deze klassieke meubels dat je jouw badkamer een unieke uitstraling kunt geven. Kies bijvoorbeeld voor een spiegel met verlichting voor extra sfeer. Of ga voor een wastafelkast met lades en/of deurtjes, waar je al jouw badkamerbenodigdheden in kunt opbergen. Zo houd je jouw badkamer netjes en opgeruimd.

Zwarte toilet, wastafelkraan en wandcloset

Wil je jouw badkamer een stoere en moderne uitstraling geven? Kies dan voor zwarte (of donkere) elementen, zoals een zwarte toilet, wastafelkraan en/of wandcloset. Dit geeft jouw badkamer direct een trendy look. Let er wel op dat zwarte elementen wat meer onderhoud vereisen dan bijvoorbeeld chroomkleurige elementen. Maar het resultaat mag er zeker zijn!

Inbouwreservoir toilet

Een inbouwreservoir toilet ziet er niet alleen strak en modern uit, maar neemt ook minder ruimte in beslag dan een traditionele staande pot. Hierdoor creëer je meer loopruimte in jouw badkamer en oogt de ruimte direct groter en ruimer. Bovendien is een inbouwreservoir toilet hygiënischer en gemakkelijker schoon te maken.

Ikea wastafelmeubel en badkameraccessoires

Wil je graag een betaalbare en stijlvolle badkamer creëren? Dan is het raadzaam om een kijkje te nemen bij de badkamermeubels en accessoires van Ikea. Hier vind je niet alleen wastafels en kasten in verschillende stijlen en maten, maar ook diverse leuke accessoires om jouw badkamer persoonlijk en gezellig te maken. En met een brede collectie aan kleuren en materialen zit er altijd wel iets tussen wat bij jouw badkamer past.

Badkamermeubel 140

Als je een royale badkamer hebt, is een badkamermeubel van 140 cm breed een goede optie. Hiermee creëer je niet alleen voldoende opbergruimte, maar kun je ook verschillende elementen integreren zonder dat het geheel te druk wordt. Kies bijvoorbeeld voor een dubbele wastafel, een riante spiegel of een combinatie van lades, deurtjes en open planken.

Met deze tips en inspirerende voorbeelden kun je aan de slag om jouw badkamer te verbouwen tot een ruimte waar je graag tijd doorbrengt. Of je nu kiest voor strak en modern of juist klassiek en romantisch: een stijlvolle badkamer begint bij een goede basis.