Tips voor een goedkope badkamerrenovatie

Voor veel mensen is de badkamer een belangrijke plek in huis. Het is dan ook logisch dat je deze ruimte graag mooi en comfortabel wil maken en houden. Toch kan een badkamerrenovatie al snel duizenden euro's kosten. Gelukkig zijn er ook manieren om je badkamer betaalbaar te renoveren en tevens te inspireren. Hieronder vind je onze tips!

1. Hergebruik de wc pot en toiletpot

Een nieuwe wc pot of toiletpot kan al snel honderden euro's kosten. Het is echter ook mogelijk om deze onderdelen te hergebruiken, mits ze nog in goede staat zijn. Door deze onderdelen te blijven gebruiken kun je een hoop geld besparen bij het renoveren van je badkamer.

2. Upgrade de wastafel met een Grohe wastafelkraan

Een nieuwe wastafel kan behoorlijk prijzig zijn, maar met een eenvoudige upgrade kun je de wastafel een compleet nieuwe uitstraling geven. Vervang de oude wastafelkraan bijvoorbeeld door een Grohe wastafelkraan voor extra stijl en design.

3. Kies voor een badkamermeubel van 60 cm of ga voor IKEA badkamermeubels

Een nieuw badkamermeubel is doorgaans duurder dan veel mensen denken. Daarom raden we aan om te kiezen voor een badkamermeubel van 60 cm of voor IKEA badkamermeubels en zo kosten te besparen. Een badkamermeubel van 60 cm bevat minder materiaal en is daardoor goedkoper. De IKEA badkamermeubels zijn functioneel en goedkoper dan de meeste badkamermeubels, zonder in te leveren op kwaliteit en design.

4. Haal inspiratie uit badkamers kijken

Bezoek showrooms en vrienden met een mooie badkamer om inspiratie op te doen. Zo krijg je talloze ideeën om je eigen badkamer te renoveren, zonder dat dit veel hoeft te kosten.

5. Installeer een wc douche

Wil je graag een nieuwe wc, maar wil je niet veel geld uitgeven? Overweeg dan om een wc douche te installeren in plaats van een nieuw toilet. Dit is niet alleen goedkoper, het is ook nog eens hygiënischer en comfortabeler dan een regulier toilet.

6. Kies voor een hang wc en een wastafelmeubel van IKEA

Een hang wc is tegenwoordig erg populair vanwege de moderne uitstraling. Bovendien is een hangtoilet makkelijker schoon te houden en biedt het meer ruimte in de badkamer. Combineer deze met een wastafelmeubel van IKEA voor een betaalbare, doch stijlvolle badkamerrenovatie.

7. Vervang de oude radiatoren met mooie radiatoren voor de badkamer

Wil je je badkamer nieuw leven inblazen zonder al te veel te spenderen? Vervang dan de oude radiatoren met mooie radiatoren voor de badkamer en creëer een nieuwe look. Radiatoren voor de badkamer zijn verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren en zijn een goede optie voor een betaalbare badkamerrenovatie.

8. Gebruik badkamerrekjes voor extra opbergruimte

Creëer extra opbergruimte in je badkamer door het gebruik van badkamerrekjes. Deze zijn niet alleen functioneel, maar kunnen ook dienst doen als decoratief element in de badkamer.

Bovenstaande tips laten zien dat je een mooie badkamer kunt creëren zonder al te veel geld uit te geven. Met een beetje creativiteit, inspiratie, en slimme investeringen kun je komen tot een stijlvol en betaalbaar resultaat!