Top 5 Sanitair Trends voor Mei 2023

Met het voorjaar voor de deur is het tijd om de nieuwste trends op het gebied van sanitair onder de loep te nemen. Of je nu bezig bent met het bouwen of verbouwen van een badkamer, toilet of keuken, deze trends van mei 2023 zijn zeker het overwegen waard. Van slimme kranen tot futuristische toiletten en alles daartussenin, hier zijn onze top 5 sanitair trends.

Slimme Kranen

De afgelopen jaren is het aantal slimme kranen gestaag toegenomen en we verwachten dat deze trend zich in mei 2023 zal voortzetten. Slimme kranen maken gebruik van sensoren om waterstromen te beheren en te reguleren, waardoor ze niet alleen duurzaam maar ook zeer hygiënisch zijn. Daarnaast zijn ze gemakkelijk in gebruik en optimaliseren ze de waterdruk voor een betere douche- of kraanervaring.

Futuristische Toiletten

In 2023 zijn toiletten meer dan alleen een functioneel onderdeel van je badkamer of toilet. Futuristische toiletten maken het leven makkelijker en hygiënischer door het gebruik van infrarood sensoren, automatische deksels, verwarmde zittingen, nachtlampjes, en zelfs geïntegreerde bidets. Deze functies zorgen ervoor dat je minder werk hebt aan het schoonhouden van je toilet en dragen bij aan een comfortabele wc-ervaring.

Vintage Kranen

Vintage kranen zijn een uitschieter in onze top 5 trends. Deze kranen zijn bohemian geïnspireerd en geven een ouderwetse, chique uitstraling aan elke badkamer of toilet. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende retro-achtige kleuren en materialen, zoals goud, brons, koper, of messing.

Black is the new black

Als je denkt aan sanitaire voorzieningen, denk je waarschijnlijk niet meteen aan zwart. Toch is deze trend op het gebied van sanitair een opkomende trend in 2023. Zwarte kranen, douches, en wc-brillen passen perfect in een moderne omgeving. Bovendien zijn ze gemakkelijk te combineren met andere kleuren voor een stijlvol en tijdloos interieur.

Vooral de combinatie van zwart met andere kleuren is de laatste tijd enorm in opkomst. Denk hierbij als bijvoorbeeld rose gold of goude kranen.

Kraan in de muur

Tot slot, als je een minimalistische badkamer of toilet wilt creëren, dan is de kraan in de muur de perfecte optie. In deze trend worden wandkranen ingebouwd in de muur, waardoor er geen kraan op het wastafelblad of op de gootsteen staat. Dit resulteert in een slank en modern design en maakt het zeer gemakkelijk om je wastafelblad schoon te houden.

Welke trend past het beste bij jouw smaak en behoefte? Of je nu gaat voor slimme kranen, futuristische toiletten of iets anders, bij Saniblog vind je de beste tips en tricks voor jouw badkamer of toilet.

Laagste prijs!
MK Vrijstaande badkraan set mat zwart
MK Vrijstaande badkraan set mat zwart
€340
Differnz toiletrolhouder met klep mat zwart
Differnz toiletrolhouder met klep mat zwart
€29.95
Differnz handdoekdrager 50 x 14 cm RVS chroom
Differnz handdoekdrager 50 x 14 cm RVS chroom
€83.95