Quick wins voor een stijlvolle badkamer

Een badkamer is meer dan een functionele ruimte waar je even snel kan douchen of je tanden poetsen. Het is een plek om te ontspannen en tot rust te komen na een drukke dag. Een stijlvolle badkamer draagt hieraan bij en maakt van jouw badkamermomenten een beleving. Met deze quick wins maak je van jouw basic badkamer een stijlvolle oase van rust en ontspanning.

1. Wasbak wc

De wasbak wc is een slimme oplossing voor kleine ruimtes zoals een toilet. Het bespaart ruimte en ziet er ook nog eens stijlvol uit. Je kan kiezen voor een klassieke uitvoering of een moderne variant met een strak design. Een wasbak wc is bovendien hygiënisch omdat het water van de kraan rechtstreeks in het toilet stroomt.

2. Douchedeur

Met een douchedeur creëer je makkelijk een afgesloten doucheruimte. Je kan kiezen voor een glazen deur voor een moderne look of een matglazen deur voor wat meer privacy. Er zijn tevens tal van mogelijkheden voor de afwerking van de deur, zoals zilverkleurige of zwarte scharnieren.

3. Ikea badkamermeubel

Ikea heeft een ruim assortiment aan badkamermeubels in verschillende stijlen en formaten. Een van de populairdere meubels is de GODMORGON serie met strakke lijnen en handige opbergmogelijkheden. Bovendien kan je meubels en accessoires eenvoudig op elkaar afstemmen voor een uniforme look.

4. Badkamer met inloopdouche

Een inloopdouche is een trend die niet meer weg te denken is. Het geeft jouw badkamer een luxueuze uitstraling en is bovendien erg praktisch. Je kan een inloopdouche makkelijk op maat laten maken en de afwerking volledig personaliseren naar jouw smaak. Een glazen wand zorgt ervoor dat de ruimte toch open blijft.

5. Wastafel Ikea

Net als de badkamermeubels heeft Ikea een ruim assortiment aan wastafels. De LILLÅNGEN serie bijvoorbeeld heeft handige opbergruimte voor al jouw toiletartikelen. Je kan kiezen uit verschillende maten en afwerkingen zoals wit en zwart.

6. Badkamermeubel met spiegelkast

Een badkamermeubel met spiegelkast combineert twee functies in een. Het biedt opbergmogelijkheden voor jouw toiletartikelen en is tevens een handige spiegel om jezelf in te bewonderen. Er zijn verschillende merken die dit aanbieden, zoals X2O.

7. Badkamerkraan

Een badkamerkraan is niet alleen functioneel, het kan jouw badkamer ook een upgrade geven. Tegenwoordig zijn er tal van modellen beschikbaar, van minimalistisch tot industrieel. Let wel op dat de kraan past bij de stijl van de rest van jouw badkamer.

Een stijlvolle badkamer hoeft niet duur te zijn en kan eenvoudig gerealiseerd worden met deze quick wins. Kies jouw favoriete elementen uit en creëer jouw persoonlijke oase van rust en ontspanning.