Top 5 Hedendaagse Sanitair Trends voor jouw Badkamer en Toilet

Als je jouw badkamer of toilet aan het (ver)bouwen bent, is het belangrijk om een gedegen plan te hebben. Je wilt tenslotte jarenlang van jouw nieuwe sanitair kunnen genieten. Maar wat zijn de trends van dit moment? En hoe kun je deze integreren in jouw ontwerp?

1. Natuurlijke materialen

De laatste jaren zijn natuurlijke materialen steeds populairder geworden in de interieurwereld, en dit geldt ook voor sanitair. Denk aan houten meubels, stenen wasbakken en marmeren tegels. Deze materialen geven de ruimte een warme en authentieke uitstraling en zijn bovendien duurzaam.

2. Slimme technologie

Wist je dat er tegenwoordig toiletten zijn met een ingebouwde bidetfunctie? Of douchekoppen met LED-verlichting die aangeven wanneer het water op de juiste temperatuur is? Slimme technologie wordt steeds vaker geïntegreerd in sanitair en kan het gebruiksgemak verhogen.

3. Minimalisme

Less is more, dat geldt ook voor sanitair. Strakke lijnen, effen kleuren en minimalistische designs zijn helemaal in. Dit zorgt niet alleen voor een moderne uitstraling, maar ook voor rust en ruimte in de badkamer of toilet.

4. Black is back

Wit sanitair is al jarenlang de standaard, maar de laatste tijd zien we steeds vaker zwarte elementen terugkomen. Van zwarte kranen tot zwarte wc-brillen en van zwarte tegels tot zwarte douchewanden. Deze trend geeft de ruimte een stoere en chique uitstraling.

5. Duurzaamheid

Met het oog op het milieu wordt er steeds meer aandacht besteed aan duurzaamheid in sanitair. Denk aan waterbesparende kranen, toiletten met een zuinig spoelsysteem en douchekoppen die minder water verbruiken. Op deze manier kun je niet alleen bijdragen aan een beter milieu, maar ook geld besparen op jouw waterrekening.

Bij Saniblog volgen we de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van sanitair op de voet. Wil je meer weten over het integreren van deze trends in jouw eigen badkamer of toilet? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven graag advies op maat.