De complete badkamer: wat zijn de kosten en wat zijn de trends?

Bij het inrichten van je badkamer komt heel wat kijken. Of je nu gaat voor een nieuwe inloop douchecabine, een badkamerspiegel met verlichting of een badkamermeubel van 120 cm breed, het is belangrijk om te weten wat er allemaal mogelijk is. Daarom hebben we in deze blog post alle trends en tips voor je op een rijtje gezet. Ook geven we antwoord op de vraag: wat zijn de kosten van een complete badkamer?

Complete badkamer kosten

Als je een nieuwe badkamer gaat inrichten, wil je natuurlijk weten wat dat gaat kosten. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de badkamer en de materiaalkeuze. Over het algemeen kun je uitgaan van zo'n €10.000 tot €15.000 voor een complete badkamer. Het is slim om offertes bij verschillende sanitairwinkels op te vragen, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden en kosten.

Trends voor de complete badkamer

Als het gaat om badkamertrends, zijn er een aantal ontwikkelingen die we veel zien. Een inloop douchecabine is bijvoorbeeld erg populair. Deze moderne variant van de douche is niet alleen erg praktisch, maar zorgt ook voor een ruimtelijke uitstraling in de badkamer. Een andere trend is de badkamerspiegel met verlichting. Hiermee heb je altijd goed zicht op jezelf, en creëer je bovendien een sfeervolle uitstraling.

Een badkamermeubel van 120 cm breed is ideaal voor wie voldoende opbergruimte wil. Vaak heeft dit type meubel ook een dubbele wasbak, wat extra praktisch is als er meerdere mensen tegelijkertijd gebruik maken van de badkamer. Een ander praktisch item is de elektrische handdoekradiator. Deze zorgt ervoor dat je handdoeken altijd lekker warm zijn, en creëert tegelijkertijd een gezellige sfeer in de badkamer.

Wandtegels badkamer

Wandtegels zijn onmisbaar in de badkamer. Ze beschermen niet alleen de muren tegen vocht en vuil, maar geven de ruimte ook meteen een mooie uitstraling. Er zijn talloze opties als het gaat om het kiezen van de juiste wandtegel. Ga je voor een neutrale kleur of wil je juist iets opvallends? Ook het formaat van de tegels is belangrijk: ga je voor grote tegels of liever kleine?

Douche wc en toiletbeugel

Wil je echt luxe in je badkamer, dan is een douche wc een goede optie. Hiermee kun je na het toiletbezoek direct je onderlichaam reinigen met water. Ook een toiletbeugel kan handig zijn. Dit is een steun bij het toilet die voor extra grip zorgt, bijvoorbeeld voor ouderen of mensen die slecht ter been zijn.

Badkamermeubels outlet

Ben je op zoek naar mooie badkamermeubels, maar wil je niet de volle prijs betalen? Dan is een sanitaire outlet een goede optie. Hier vind je vaak restpartijen en showroommodellen tegen flinke kortingen. Zo bespaar je flink op de kosten van je complete badkamer.

Tegel badkamer

Tenslotte is er nog de tegelkeuze. De tegels bepalen voor een groot deel de sfeer in de badkamer. Ga je voor een klassieke uitstraling met mozaïektegels, of juist voor moderne, strakke tegels? Ook hier zijn de opties eindeloos. Het is slim om verschillende tegelsoorten met elkaar te vergelijken, zodat je een goede keuze kunt maken.

Met deze tips en trends heb je hopelijk een goed idee gekregen van wat er mogelijk is bij het inrichten van je complete badkamer. Of je nu gaat voor een grote inloop douchecabine of een smalle badkamerkast, er is voor iedereen een passende oplossing te vinden. Vergeet niet om de kosten goed in kaart te brengen, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.