Tips voor een badkamer make-over: van wastafel met kraan tot doucheschermen

Een bathroom make-over is een investering in je huis. Maar hoe pak je het aan? In deze blog geven we je tips om alles uit je badkamer verbouwing te halen, van wastafel met kraan tot douchedeur op maat.

1. Wastafel met kraan

Een wastafel is een belangrijk onderdeel van de badkamer. Kies je voor een losse wastafel of een wastafelmeubel? En welke kraan past daarbij? Een wastafel met een bijpassende kraan ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook praktisch in gebruik.

2. Toilet & wastafel combinatie

Een toilet en wastafel in één unit, een goede oplossing voor kleine badkamers! Met een toilet-wastafel combinatie bespaar je veel ruimte en creëer je meer bewegingsvrijheid. En er zijn zelfs verschillende designs beschikbaar.

3. Doucheschermen op maat

Vergeet die ouderwetse douchegordijnen! Ga voor een moderne look met douchedeuren op maat. Zo maximaliseer je de ruimte, zorg je voor een betere hygiëne en creëer je een luxe uitstraling.

4. Staand toilet of hangend toilet

Bij de keuze voor een toilet heb je de keuze tussen een staande of hangende wc-pot. Een staand toilet is traditioneel en makkelijker te installeren. Een hangend toilet is daarentegen strakker en makkelijker schoon te maken. Maak de keuze die het best past bij jouw wensen en budget.

5. Spiegelkast of wastafelblad

Maak je badkamer af met een mooie spiegelkast of wastafelblad. Een spiegelkast geeft extra opbergruimte en zorgt voor meer licht in de badkamer. Een wastafelblad geeft je wastafel niet alleen meer uitstraling, maar creëert ook extra ruimte.

6. Badkamermeubel

Kies voor een badkamermeubel met voldoende opbergruimte en rustige kleuren. Een zwarte kolomkast is momenteel helemaal hot. Niet alleen praktisch, maar ook helemaal van deze tijd.

7. Badkamertegels

Badkamertegels zijn leverbaar in verschillende maten en kleuren en kunnen de sfeer in de badkamer maken of breken. Ga voor een moderne uitstraling met grote wandtegels. Of creëer een luxe uitstraling met marmer.

8. Badkamerontwerp

Met een goede badkamerontwerp bespaar je niet alleen tijd en geld, maar creër je ook jouw droombadkamer. Laat je adviseren door professionals en maak gebruik van handige tools in de sanitair specialist zijn showroom.

9. Ensuite badkamer

Een ensuite badkamer is een badkamer die direct vanuit de slaapkamer bereikbaar is. Dit is zowel praktisch als luxe en geeft de slaapkamer en badkamer een echte hotelgevoel.

Met deze tips ben jij klaar om jouw badkamer om te toveren tot een droombadkamer. Ben jij nog op zoek naar een nieuw accessoire voor jouw badkamer? Bekijk dan zeker het aanbod van Saniblog, specialist in sanitair.