Alles wat je moet weten over een nieuwe badkamer installeren

Ben je van plan om een nieuwe badkamer te installeren? Of ben je van plan om je huidige badkamer up te graden? Weet dan dat er een hoop keuzes gemaakt moeten worden. Van het kiezen van het juiste bad meubel tot het installeren van het grohedal inbouwreservoir, alles moet zorgvuldig worden afgewogen. In deze blog geven we je tips en tricks voor het kiezen van de juiste badkamermeubels en accessoires.

Badkamermeubels

Badkamermeubels zijn onmisbaar bij het inrichten van een badkamer. Een badkamermeubel biedt meer dan alleen opbergruimte, het kan ook een belangrijke rol spelen in de uitstraling van de badkamer. Kies je voor een badkamermeubel hout met waskom of een zwart toilet? De keuze is aan jou.

Als je op zoek bent naar een badkamermeubel hout met waskom, dan zijn er verschillende opties. Er zijn meubels met ingebouwde waskommen, maar je kunt ook kiezen voor een losse waskom die je op het badkamermeubel plaatst. Vergeet niet om rekening te houden met de grootte van het meubel en de waskom en check of het past in de te installeren ruimte.

Een zwart toilet is een trendy en moderne toevoeging aan de badkamer. Het zorgt voor een stoere, elegante sfeer.

Whirlpool bad

Een whirlpool bad is de ultieme manier om te ontspannen na een lange dag. Het bad heeft ingebouwde waterjets en bubbels waardoor je spieren maximaal worden gemasseerd. Het is wel belangrijk om te weten dat een whirlpool bad duurder is dan een gewoon bad.

Toiletpot

Een toiletpot, iets waar je bijna niet aan denkt maar wel van groot belang is. Toiletpotten zijn er in verschillende vormen en maten. Van een standaardmodel tot een inbouw wc. Wil je het helemaal afmaken? Kies dan voor een zwarte toiletpot voor een moderne look.

Grohedal inbouwreservoir

Een inbouwreservoir zorgt ervoor dat het toilet niet in het zicht staat, maar mooi is weggewerkt achter de wand. Het grohedal inbouwreservoir is een van de meest populaire inbouwreservoirs. Het reservoir is niet alleen van hoge kwaliteit, maar ook een goede keuze voor mensen die duurzaamheid belangrijk vinden.

Badkamerkastjes en spiegelkasten

Je badkamermeubel is niet compleet zonder bijpassende badkamerkastjes en spiegelkasten. Deze zijn ideaal voor het opbergen van je toiletspullen. Er zijn verschillende soorten badkamerkastjes en spiegelkasten beschikbaar, van losstaande kastjes tot aan kastjes die boven het badkamermeubel hangen.

Als je op zoek bent naar een moderne, verlichte opberg oplossing raden we een badkamer spiegelkast met verlichting aan. Deze biedt niet alleen extra opbergruimte, maar biedt ook extra licht tijdens het scheren of make-uppen.

Inbouw wc en douchewand van IKEA

Een douchewand van IKEA kan een mooie toevoeging zijn aan de badkamer. De wand is vaak gemaakt van glas en zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel. Daarnaast heeft IKEA een aantal inbouw wc's in het assortiment. Deze wc's worden zoals eerder genoemd mooi weggewerkt achter de wand, en zijn daarom erg populair onder mensen die een strakke, moderne badkamer willen.

Vloerwisser badkamer

Een vloerwisser voor de badkamer is een handig hulpmiddel om de badkamervloer snel en makkelijk droog te maken. Zo voorkom je dat er water blijft staan en voorkom je een gladde vloer. Een vloerwisser badkamer is verkrijgbaar in verschillende formaten en stijlen, van robuust tot aan strak design.

Wat kost een badkamer?

En dan de hamvraag, wat kost een badkamer? Dit is afhankelijk van veel factoren, denk aan de grootte van de badkamer, de keuzes die je maakt qua materiaal en accessoires en de arbeidskosten. Gemiddeld kost een nieuwe badkamer tussen de € 5.000 en € 15.000, afhankelijk van de complexiteit van de installatie.

Een nieuwe badkamer installeren is een flinke klus en daarom is het handig om je goed voor te bereiden. Neem de tijd om badkamermeubels uit te zoeken, bedenk wat voor type toiletpot je wilt en check of het grohedal inbouwreservoir past in de te installeren ruimte. Met deze tips en tricks creëer je binnen no-time jouw ideale badkamer.