Badkamer inspiratie: Haal alles uit je sanitair met deze tips

De badkamer is tegenwoordig veel meer dan alleen een praktische ruimte. Het is vaak dé plek waar je tot rust komt en even kunt ontspannen. Daarom is het belangrijk dat je badkamer volledig is afgestemd op jouw wensen en behoeften. Of je nu een kleine of grote badkamer hebt, of je nu op zoek bent naar een strakke of landelijke uitstraling: er zijn talloze manieren om jouw badkamer in te richten en te voorzien van alle gemakken.

Badkamermeubels

Een badkamermeubel is een onmisbaar element in de badkamer. Het biedt niet alleen opbergruimte voor al je spullen, maar bepaalt ook voor een groot deel de sfeer in de badkamer. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een landelijke uitstraling? Dan is een badkamermeubel van eikenhout met een dubbele wastafel een goede optie. Ben je juist fan van een moderne look? Kies dan voor een badkamermeubel van 80 cm breed in een strakke vormgeving.

Inbouwreservoirs

Een inbouwreservoir is een slimme oplossing voor het toilet. Het reservoir wordt netjes weggewerkt in de wand, waardoor alleen het toilet zelf en de bedieningsplaat zichtbaar zijn. Zo oogt je badkamer een stuk ruimtelijker en strakker. Bijvoorbeeld het Grohe inbouwreservoir is een goede keuze: deze is eenvoudig te installeren en heeft een uitstekende kwaliteit.

Toilet douche

Misschien heb je er wel eens van gehoord: een toilet douche. Dit is een douche wc waarbij de gebruiker na afloop wordt gereinigd met water. Dit is niet alleen hygiënisch, maar ook comfortabel en milieuvriendelijk. Een toilet douche is een vorm van het toilet sanitair dat tegenwoordig steeds vaker wordt toegepast in de badkamer.

Handdoekradiator

Een handdoekradiator of handdoekdroger is een ideale en praktische oplossing om handdoeken snel en eenvoudig te drogen. Bovendien biedt het extra warmte in de badkamer en is het een fraai element aan de wand. Er zijn verschillende soorten en maten handdoekradiatoren te verkrijgen, waaronder ook modellen die als design object fungeren.

Inbouw toilet

Een inbouw toilet is een toilet waarbij het reservoir in de muur is weggewerkt. Dit zorgt voor een strakke afwerking van de badkamer en maakt het schoonmaken een stuk eenvoudiger. Bovendien geeft het ook meer beenruimte en oogt de badkamer een stuk ruimtelijker.

Baden en douches

Naast functionaliteit is comfort natuurlijk ook belangrijk in de badkamer. Een inloop douchecabine geeft een ruimtelijk gevoel, terwijl een whirlpool bad juist kan zorgen voor ultieme ontspanning. Kies voor een hangtoilet compleet met luxe badkamerbehang om een unieke sfeer te creëren in de badkamer.

Sanitair accessoires

Ook de kleinste details kunnen het verschil maken in de badkamer. Zo heeft IKEA een breed assortiment badkamer accessoires zoals toiletrolhouders, zeepdispensers en handdoekenrekken. Een mooie badkamer kraan maakt het plaatje compleet en kan de stijl van de badkamer versterken.

Met deze tips kun je jouw badkamer volledig afstemmen op jouw wensen en behoeften. Laat je inspireren door ons ruime assortiment en creëer de perfecte badkamer op maat.