Badkamer inspiratie: 15 tips voor een stijlvolle en praktische badkamer

Wanneer je op zoek bent naar inspiratie voor een nieuwe badkamer, zijn er ontzettend veel mogelijkheden om uit te kiezen. Van wandtegels badkamer tot handdoekhaakjes zwart en van brugmans keukens tot inloopdouches met gemetselde muur: het aanbod is enorm.

Badkamermeubel 100 cm

Een van de belangrijkste elementen in de badkamer is het badkamermeubel. Wanneer je op zoek bent naar een badkamermeubel van 100 cm zal je merken dat er veel keuze is in stijlen en afwerkingen. Kies je voor een strak wit meubel of juist voor een houten variant? En wil je een enkele of dubbele wastafel?

Wandtegels badkamer

Met wandtegels in de badkamer kan je echt alle kanten op. Ga je voor een effen kleur of juist voor een patroon? En wil je grote tegels of kleine mozaïekstenen? Wat dacht je bijvoorbeeld van glazen tegels voor extra lichtinval in de badkamer?

Toiletsets en wc wasbak

Ook het toilet mag niet ontbreken in een goede badkamer. Een mooie toiletset met bijpassende wc wasbak is niet alleen praktisch, maar kan ook een echte eyecatcher zijn in je badkamer. Villeroy & Boch is een populair merk voor toiletpotten en -sets.

Kranen badkamer

Naast de wandtegels en het sanitair zijn ook de kranen in de badkamer belangrijk. Kies je voor moderne en strakke kranen of juist voor een klassieke look met ronde vormen? Ga je voor een inbouwkraan of een opbouwkraan? Het zijn allemaal keuzes die de uitstraling van je badkamer bepalen.

Inloopdouche en douchegoten

Een inloopdouche met een gemetselde muur is een prachtige toevoeging aan een moderne badkamer. Daarbij is het ook belangrijk om na te denken over douchegoten. Tegenwoordig zijn er talloze designs beschikbaar in verschillende maten. Ga je voor een vierkante of rechthoekige douchegoot of kies je voor een bredere variant?

Glazen douchedeur

Een glazen douchedeur kan de perfecte aanvulling zijn op een moderne badkamer. Ze zijn niet alleen mooi, maar ook heel praktisch omdat ze weinig ruimte in beslag nemen. Kies je voor mat glas voor extra privacy of juist voor transparant glas?

Handdoekhaakjes zwart

Als finishing touch kan je denken aan zwarte handdoekhaakjes. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook een mooie toevoeging aan een strakke badkamer. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor zwarte handdoekhaken in combinatie met zwarte kranen en douchegoten.

Sanitair unit

Een sanitair unit is een kant-en-klare badkamer in één compacte ruimte. De badkamer unit bevat alles wat je nodig hebt: een toilet, een douche en een wastafel. Het grote voordeel van een sanitair unit is dat je binnen no-time een complete badkamer hebt en dat je zelfgekozen sanitair en tegels kan worden geïnstalleerd.

Badkamerkraan en douchekraan vervangen

Als je je badkamer een upgrade wilt geven kan je ook overwegen om alleen de kranen te vervangen. Een nieuwe badkamerkraan of douchekraan kan de look van je badkamer al flink veranderen. Let er wel op dat je de juiste maat kraan kiest, zodat ze passen op de leidingen.

Conclusie

Er zijn talloze mogelijkheden om je badkamer te inspireren. Of je nu kiest voor wandtegels badkamer, handdoekhaakjes zwart of juist voor een sanitair unit: alles is mogelijk. Bekijk verschillende stijlen en merken om te ontdekken wat het best bij jouw wensen past.