Tips voor het vernieuwen van jouw badkamer: van inbouw reservoir tot tegels

Als je jouw badkamer gaat vernieuwen, is het belangrijk om te weten welke trends en producten momenteel populair zijn. Daarnaast wil je natuurlijk een badkamer die praktisch, stijlvol en duurzaam is. In deze blog delen we een aantal handige tips en trends op het gebied van sanitair en badkamers.

Inbouw reservoirs en toiletunits

Een inbouw reservoir of toiletunit zorgt voor een strakke en moderne uitstraling in de badkamer. Bij het kiezen van een inbouw reservoir of toiletunit is het belangrijk om rekening te houden met de afmetingen, waterbesparing en installatiegemak. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook verschillende luxe functies beschikbaar, zoals een verwarmde wc-bril of ingebouwde verlichting.

Badkamerkastjes en badmeubels

Een badkamerkastje of badmeubel biedt veel opbergruimte en kan de uitstraling van de badkamer bepalen. Van een strakke witte kast tot een stijlvol zwart gamma badkamermeubel: er zijn talloze opties beschikbaar. Kies een badkamerkastje dat past bij de stijl van jouw badkamer en let bij de keuze van het materiaal op duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Doucheschermen en douchedeuren op maat

Doucheschermen en douchedeuren zijn essentieel voor het behoud van een droge badkamer. Er zijn verschillende soorten doucheschermen beschikbaar, zoals helder glas of zwart glas. Daarnaast kun je ook kiezen voor douchedeuren op maat, waardoor je een unieke uitstraling aan jouw badkamer geeft.

Douche wc's

Een douche wc biedt het beste van beide werelden: de functionaliteit van een toilet en de hygiëne van een bidet. De douche wc is vooral populair in Aziatische landen, maar wordt ook steeds populairder in Europa. Kies voor een douche wc met verschillende functies, zoals verwarmde zittingen en automatische reiniging.

Handdoekradiatoren en badkamerradiatoren

Een handdoekradiator of badkamerradiator kan worden gebruikt om handdoeken te drogen en de badkamer te verwarmen. Er zijn verschillende typen radiatoren beschikbaar, zoals elektrische radiatoren of radiatoren die worden aangesloten op het centrale verwarmingssysteem.

Tegels voor de badkamer

Tegels zijn essentieel voor de uitstraling van de badkamer en bepalen de sfeer van de ruimte. Door te spelen met verschillende kleuren en patronen, kun je de uitstraling van jouw badkamer op een eenvoudige manier veranderen. Let bij de keuze van de tegels op de kwaliteit, duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Badkamer vernieuwen kosten

De kosten voor het vernieuwen van een badkamer kunnen sterk variëren, afhankelijk van de materialen, afmetingen en extra functies die je kiest. Het is daarom belangrijk om vooraf een budget te bepalen en dit budget te bespreken met een professional. Verder is het altijd een goed idee om offertes te vergelijken en te kiezen voor een partij met ervaring en goede recensies.

Wil je meer weten over de nieuwste trends en producten op het gebied van sanitair en badkamers? Neem dan eens een kijkje op onze website. Hier vind je onder andere een uitgebreid assortiment inbouw reservoirs, badkamerkastjes, douchedeuren op maat, badmeubels en nog veel meer. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunnen we je altijd voorzien van persoonlijk advies en de beste producten.