Tips voor een complete en stijlvolle badkamer inrichting

Het inrichten van een badkamer kan een uitdaging zijn, zelfs voor interieur liefhebbers. Of het nu gaat om het kiezen van sanitair, het selecteren van vloer- en wandtegels of het creëren van extra opslagruimte, er zijn veel details om rekening mee te houden. Maar met de juiste tips en inspiratie kan jouw badkamer een prachtige, functionele ruimte worden. In deze blog zullen we je kennis laten maken met de must-haves van Saniblog voor een complete en stijlvolle badkamer inrichting.

Badkamermeubel hout met waskom

Een badkamermeubel is een belangrijk element in de badkamer en kan de ruimte maken of breken. Kies daarom voor een badkamermeubel van hout met een waskom voor een mooie, natuurlijke uitstraling. Door voor een houten badkamermeubel te kiezen, breng je de warmte van de natuur naar binnen. Bovendien biedt een houten meubel extra opbergruimte voor handdoeken en andere toiletartikelen. Een waskom geeft een luxe en moderne uitstraling aan het meubel en is ook nog eens praktisch in gebruik.

Mobiel toilet

Een mobiel toilet is een fantastische oplossing voor kleine badkamers, of voor mensen die graag flexibiliteit willen. Mobiele toiletten zijn compact van formaat en kunnen gemakkelijk worden verplaatst wanneer dat nodig is. Bovendien, zijn deze mobiele toiletten vaak zeer modern en stijlvol ontworpen, waardoor ze passen in elke badkamerstijl.

Dubbele wastafel

Als je samenwoont, is een dubbele wastafel zeker een must-have. Het geeft beide partners extra ruimte en voorkomt ruzies in de ochtend. Maar een dubbele wastafel is ook handig als je vaak gasten hebt. Zo hoeven zij niet te wachten op hun beurt en is er genoeg ruimte voor iedereen.

Badkamer vloertegels

Vloertegels zijn een van de belangrijkste elementen in de badkamer. Kies daarom voor tegels die passen bij de stijl van jouw badkamer. Ga bijvoorbeeld voor witte tegels voor een moderne en minimalistische look, of juist voor donkere tegels met textuur voor een warme en uitnodigende sfeer. Je kunt ook een patroon kiezen voor een speelse touch.

Wastafelkast

Een wastafelkast is essentieel voor extra opbergruimte in de badkamer. Hier kun je gemakkelijk jouw toiletartikelen en handdoeken opslaan. Kies voor een wastafelkast die past bij het badkamermeubel voor een uniforme uitstraling.

Ikea douchewand

Een douchewand kan een kleine badkamer groter laten lijken. Dit komt doordat de wand visueel afscheidt van de rest van de badkamer. Bij IKEA vind je verschillende douchewanden in verschillende prijsklassen. Hierdoor vind je altijd een wand die past bij jouw stijl en budget.

Badkamer met inloopdouche

Inloopdouches zijn de trend van dit moment! Een inloopdouche zorgt voor een luxe en moderne uitstraling en biedt meer bewegingsruimte dan een traditionele douche. Bovendien zijn ze praktisch in gebruik, omdat er geen instap nodig is.

Kleine badkamer met bad

Als je een kleine badkamer hebt, is een bad vaak geen optie. Toch is het niet onmogelijk om een bad in een kleine badkamer te plaatsen. Je kunt bijvoorbeeld voor een hoekbad kiezen, of een inbouw bad dat in de ruimte is geïntegreerd. Zo kun je toch van een ontspannen bad genieten in jouw kleine badkamer.

Toiletpot

In elke badkamer heb je een toiletpot nodig. Kies voor een toiletpot die past bij de stijl van jouw badkamer en die voldoet aan jouw wensen. Er zijn bijvoorbeeld toiletpotten met een bidet functie, of toiletpotten met een laag waterverbruik. Zo kun je duurzaam gebruik maken van jouw toilet.

Badkamer compleet

Als je niet zeker weet hoe je jouw badkamer moet inrichten, kun je altijd gaan voor een complete badkamer set. Hierbij worden alle elementen van de badkamer op elkaar afgestemd, zodat je verzekerd bent van een harmonieus geheel. Er zijn verschillende badkamer sets beschikbaar, van modern tot klassiek.

Badkamermeubel Hornbach

Hornbach is de perfecte leverancier voor een badkamermeubel. Bij Hornbach vind je namelijk een breed assortiment badkamermeubels, van hout tot hoogglans en van modern tot klassiek. Bovendien kun je bij Hornbach terecht voor een badkamermeubel in verschillende prijsklassen. Zo is het voor iedereen mogelijk om een prachtige badkamer te creëren.

Marmer wastafel

Een marmeren wastafel geeft jouw badkamer een luxe uitstraling. Bovendien is marmer een duurzaam materiaal dat jarenlang meegaat. Het enige nadeel van marmer is dat het gevoelig is voor vlekken en krassen. Toch is een marmeren wastafel de investering zeker waard, want het is een echte eyecatcher in de badkamer.

Badkamer vloeren

De vloer van de badkamer is minstens zo belangrijk als de wanden. Kies daarom voor een vloer die past bij de stijl van jouw badkamer en die praktisch in gebruik is. Tegels zijn bijvoorbeeld gemakkelijk schoon te maken, terwijl houten vloeren de badkamer een warme en natuurlijke uitstraling geven.

Ensuite badkamer

Een ensuite badkamer is een badkamer die direct is verbonden met de slaapkamer. Dit is erg handig als je de badkamer als kleedruimte wilt gebruiken. Maar een ensuite badkamer is ook zeer luxueus en geeft een hotel gevoel aan jouw slaapkamer.

Toiletfontein

Een toiletfontein is een kleine wastafel die bij het toilet wordt geplaatst. Het is een praktische oplossing voor kleine ruimtes, omdat het toilet- en wastafelmoment geïntegreerd zijn. Bovendien zijn toiletfonteinen ook verkrijgbaar in verschillende stijlen, zodat je een fontein kunt kiezen die past bij de stijl van jouw badkamer.

Toilet douche

Een toilet douche is de perfecte manier om hygiënisch en duurzaam gebruik te maken van het toilet. Met een toilet douche maak je toiletbezoek comfortabeler en voorkom je het gebruik van toiletpapier. Bovendien is een toilet douche gemakkelijk te installeren en past het bij elk sanitair.

Met deze tips over badkamermeubels, mobiele toiletten, dubbele wastafels, vloertegels, wastafelkasten, IKEA douchewanden, inloopdouches, kleine badkamers met bad,