Alles wat je moet weten over badkamerinrichting

Als je je badkamer gaat inrichten of renoveren, zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Het is niet alleen belangrijk dat het er mooi uitziet, maar ook dat het functioneel is en voldoet aan al je wensen en behoeften. In deze blogpost hebben we het over verschillende aspecten van badkamerinrichting, van inbouwreservoirs tot duoblokken en van wastafelonderkasten tot doucheschermen.

Inbouwreservoirs

Een inbouwreservoir is een systeem dat gebruikt wordt voor het ophangen van een toilet. Het reservoir wordt in de muur weggewerkt, waardoor het toilet zwevend lijkt en er meer ruimte overblijft in de badkamer. Het is niet alleen stijlvol, maar ook gemakkelijk schoon te maken. Een populair inbouwreservoir is het Geberit UP320 reservoir.

Badkamermeubel wit

Een badkamermeubel in het wit is tijdloos en past in vrijwel elk interieur. Hornbach heeft verschillende badkamermeubels in het wit, variërend in grootte en prijs. Als je op zoek bent naar een outlet voor badkamermeubels, kun je onder andere kijken bij Sanitairwinkel en Megadump.

Toiletbril

Een toiletbril is een belangrijk onderdeel van het toilet. Er zijn verschillende soorten toiletbrillen verkrijgbaar, zoals een zachte sluiting toiletbril of een thermoplastische toiletbril. Kijk bijvoorbeeld bij de Gamma of Praxis voor een breed assortiment.

Badkamerspiegels

Een goede badkamerspiegel is onmisbaar in de badkamer. Je kunt kiezen voor een groot exemplaar of juist een kleine spiegel die alleen gebruikt wordt om jezelf te bekijken. Ikea heeft verschillende badkamerspiegels in het assortiment, met of zonder verlichting.

Doucheschermen

Een douchescherm is een goede oplossing als je geen douchegordijn wilt gebruiken. Er zijn verschillende soorten doucheschermen, zoals een vouwdeur of een schuifdeur. Kijk eens bij Douche Concurrent voor het complete aanbod.

Badkamerkranen

Er zijn veel verschillende soorten badkamerkranen verkrijgbaar, in verschillende stijlen en prijsklassen. Een populaire keuze is de Grohe Eurosmart Cosmopolitan wastafelkraan. Deze kraan is niet alleen stijlvol, maar ook waterbesparend.

Badkamerwand

Een badkamerwand kan de badkamer helemaal afmaken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor tegels in verschillende kleuren en patronen. Kijk eens bij Tegeldepot voor verschillende wandtegels.

Wastafelonderkast

Een wastafelonderkast is een handige manier om meer opbergruimte te creëren in de badkamer. Bij Jysk hebben ze verschillende wastafelonderkasten in het assortiment in verschillende kleuren en stijlen.

Miva toilet

Een miva toilet is een toilet dat geschikt is voor mensen met een beperking. Deze toiletten hebben bijvoorbeeld meer ruimte om te manoeuvreren en een hogere plek om op te zitten. Kijk bijvoorbeeld eens bij Zorgbadkamer voor verschillende miva toiletten.

Wat kost een nieuwe badkamer?

De kosten van een nieuwe badkamer verschillen erg van elkaar en zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk bijvoorbeeld aan de grootte van de badkamer, de materialen die je kiest en of je de badkamer zelf installeert of dit laat doen. Gemiddeld genomen kost een nieuwe badkamer tussen de €5000 en €15000.

Sanitair unit

Een sanitair unit is een ideale oplossing voor kleine ruimtes, zoals een tuinhuisje of een chalet. Hiermee kun je eenvoudig een toilet en een wastafel installeren. Kijk bijvoorbeeld eens bij Homeboxx voor verschillende sanitair units.

Mobiel toilet

Een mobiel toilet is ideaal voor op de camping of tijdens een evenement. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en prijsklassen, afhankelijk van je wensen. Kijk bijvoorbeeld eens bij Obelink of KampeerPerfect voor verschillende mobiele toiletten.

Duoblok toilet

Een duoblok toilet is een toilet waarbij het spoelreservoir los staat van de toiletpot. Dit ziet er anders uit dan een normaal toilet, maar heeft verder dezelfde werking. Kijk bijvoorbeeld eens bij Saniweb voor verschillende duoblokken.

Zo, nu ben je helemaal op de hoogte van alle ins en outs op het gebied van badkamerinrichting. Hopelijk heb je hiermee voldoende inspiratie opgedaan voor de inrichting of renovatie van jouw badkamer!